120 δόσεις: Νέα ευκαιρία για 80.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Αφορά αιτήσεις που θα γίνουν έως 31 Μαρτίου

Νέα ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, κυρίως στον ΟΑΕΕ, και να βελτιώσουν το μηνιαίο εισόδημα από τη σύνταξή τους, έχουν περίπου 80.000 ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η νέα ευκαιρία αφορά αιτήσεις που θα γίνουν έως 31 Μαρτίου, και θα μπορούν να αποπληρώσουν την οφειλή, ακόμη και σε πάνω από 240 δόσεις.

Η νέα αυτή ρύθμιση γίνεται βάσει εισοδήματος, λογαριασμών και της συνολικής περιουσίας. Αφορά άμεσα όσους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων (ή παλιότερα των 40 ή 60 δόσεων) για χρέη προς τον τέως ΟΑΕΕ (δηλ. εμπόρους, βιοτέχνες κ.λπ.) και το τέως ΕΤΑΑ (π.χ. αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί, δικηγόροι κ.λπ.) προκειμένου να «βγουν» στη σύνταξη, αλλά η κράτηση η οποία τους έχει επιβληθεί στη σύνταξη, προκειμένου να πληρώνεται τμηματικά η ρυθμισμένη οφειλή τους, σχεδόν την «εξαφανίζει». 

Προκειμένου, να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης οι παραπάνω επαγγελματίες, τα Ταμεία έχουν ήδη αναπτύξει τις διαδικασίες εκείνες οι οποίες μπορούν να επιτρέψουν τη δραστική μείωση του ποσού των δόσεων της ρύθμισης. Έτσι, οι 120 δόσεις μπορούν στην πράξη ακόμη και να διπλασιαστούν.

Πρέπει να σημειωθεί πως είναι απαραίτητη η πληρωμή όσων ενδιάμεσων δόσεων έχουν χαθεί, ενώ η παρακράτηση για να πληρωθεί η παλιά οφειλή θα είναι 25%.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top