Ένα στα δύο νοικοκυριά ζει στην Ελλάδα με τη σύνταξη

Τρία στα δέκα νοικοκυριά έχουν τουλάχιστον ένα άνεργο μέλος

Κέρματα σε βάζο

Η κύρια πηγή εισοδήματος για τα μισά νοικοκυριά στην Ελλάδα παραμένει η σύνταξη.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), το 49,4% των νοικοκυριών δήλωσε ότι κύρια πηγή εισοδήματος είναι η σύνταξη, ποσοστό υψηλότερο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018 (49,1%).

Νέο ασφαλιστικό: Τόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις – Παραδείγματα

Αναδρομικά συντάξεων: Πώς θα διορθωθεί το λάθος με το «χαράτσι» της εφορίας

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται στην τελευταία έρευνα ότι το ποσοστό των νοικοκυριών που έχουν ως κύρια πηγή εισοδήματος τον μισθό μειώθηκε σε 37,1%, έναντι 40,1% τον Δεκέμβριο του 2018.

Τρία στα δέκα νοικοκυριά εξακολουθούν να έχουν τουλάχιστον ένα άνεργο μέλος, ενώ 1 στα 10 νοικοκυριά δηλώνει ότι ένα τουλάχιστον μέλος της οικογένειας έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό για την εύρεση εργασίας.

Η αναγκαστική λιτότητα παραμένει καθημερινότητα για την πλειονότητα των νοικοκυριών, καθώς το 48,7% δηλώνει ότι χρειάζεται να κάνει περικοπές για να καλύψει τα αναγκαία. Πρόκειται, ωστόσο, για πολύ μικρότερο ποσοστό σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, όπου πάντα κυμαινόταν σε επίπεδα άνω του 60%.

Σημαντικό, τέλος, παραμένει το ποσοστό (12,9%) όσων δηλώνουν ότι τα εισοδήματά τους δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top