Πήρε «φωτιά» το καλάθι της νοικοκυράς – «Τσίμπησαν» οι τιμές τον Δεκέμβριο

Η κακοκαιρία αιτία (;) των αυξήσεων στις τιμές

«Φωτιά» πήρε το καλάθι της νοικοκυράς τον Δεκέμβριο του 2019, σε σύγκριση τον αντίστοιχο μήνα της περσινής χρονιάς, όπως αναφέρει δημοσιογράφος Κατερίνα Τσαμούρη  στο ρεπορτάζ της για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα    

Την ανηφόρα πήραν οι τιμές σε βασικά είδη διατροφής: Φρούτα και κρέας είναι οι πρωταθλητές στην ακρίβεια.

Όλο και πιο ελαφρύ... το καλάθι της νοικοκυράς

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2019 καταγράφηκαν ανατιμήσεις σε φρούτα (12,1%), γάλα (8,8%), κρέατα (3,2),  τυριά (2,5%), αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης (2,1%) λόγω φορολογίας και διεθνούς τιμής.   

Τα φρούτα που "φεύγουν" περισσότερο είναι αυτά τα πορτοκάλια για χυμό. Τα μανάβικα έχουν βάλει προσφορές και αυτόν τον καιρό τα βρίσκει κάποιος στα 48 λεπτά/το κιλό. 

Όλο και αδειάζει το καλάθι της νοικοκυράς

 «Οι καταναλωτές θα πρέπει να στρέφονται στις προσφορές, να κάνουν έρευνα αγοράς, να χρησιμοποιούν εκπτωτικά κουπόνια και να έχουν τα μάτια τους 14» συμβουλεύει ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος Μιχάλης Τσιφάκης. 

Οι έμποροι επιμένουν πως δεν αύξησαν οι ίδιοι τις τιμές, αλλά πως αυτές εκτοξεύθηκαν λόγω  εποχικότητας ορισμένων προϊόντων, αλλά και λόγω κακοκαιρίας! 

ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 

 Μέρος των αυξήσεων στις τιμές αντισταθμίστηκε από την μείωση των τιμών σε άλλα είδη του οικογενειακού τραπεζιού, όπως σε: ψωμί και δημητριακά (-1,6%), ψάρια (-1,9%), σοκολάτες και παγωτά (-4,2), στον καφέ (-7,7%), αλλά και στις πατάτες (-9,4%). Έτσι, εξασφαλίστηκε μια ισορροπία. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top