Λογαριασμός ΔΕΗ: Πώς θα χρεωθείτε αν δε γίνει καταμέτρηση στο τετράμηνο

Δείτε παράδειγμα με τη χρέωση της κιλοβατώρας

Λογαριασμοι ρεύματος

Διευκρινήσεις για ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες καταναλωτές, το πώς χρεώνονται στους λογαριασμούς ρεύματος, όταν δε γίνει καταμέτρηση της κατανάλωσης στο τετράμηνο, εξέδωσε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ).

Όπως αναφέρει, «στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει επιπλέον επιβάρυνσή σας. Όταν ο εκκαθαριστικός λογαριασμός αφορά σε κατανάλωση χρονικού διαστήματος διαφορετικού του τετραμήνου (120 ημέρες), λόγω μη λήψης ένδειξης την προγραμματισμένη ημερομηνία καταμέτρησης, τότε οι κλίμακες κατανάλωσης που ορίζει ο τιμοκατάλογος της ΔΕΗ και το ποσό του παγίου μεταβάλλονται αναλογικά».

Παράδειγμα 

Όταν ληφθεί η ένδειξη του μετρητή στην επόμενη προγραμματισμένη καταμέτρηση, δηλαδή στο 8μηνο, θα εκδοθεί εκκαθαριστικός λογαριασμός για κατανάλωση οκταμήνου (240 ημέρες), στον οποίο γίνεται διπλασιασμός των κιλοβατωρών (kWh) για κάθε κλίμακα κατανάλωσης που αντιστοιχεί στο τετράμηνο, σαν να είχαν εκδοθεί δύο επιμέρους εκκαθαριστικοί λογαριασμοί.

ΔΕΗ: Καμία αύξηση στα τιμολόγια τα επόμενα χρόνια

Δηλαδή, εάν στις 240 ημέρες καταναλωθούν 2.500 kWh, τότε το σύνολο των κιλοβατωρών (kWh) θα τιμολογηθούν με τις τιμές της κλίμακας 0-2000 kWh και όχι με τις τιμές τις κλίμακας > 2000 kWh.

Δηλαδή, σαν να είχαν εκδοθεί δύο τετραμηνιαίοι Εκκαθαριστικοί λογαριασμοί, στους οποίους καταναλώθηκαν 1250kWh (1250*2=2500kWh).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top