Επίδομα γέννας: Χωρίς αίτηση η καταβολή του στις νέες μητέρες

Το δώρο του Πρωθυπουργού στους υπουργούς του

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το 2019, ήταν το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ. Εκτιμάται ότι θα καλύπτει τουλάχιστον 80.000 νεογέννητα κάθε χρόνο, ενώ η διαδικασία θα είναι αυτόματη, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή αίτησης. 

Ποδαρικό τη νέα χρονιά με επίδομα γέννας 2000 ευρώ

Μόνο τα υψηλά εισοδήματα εξαιρούνται από το επίδομα γέννας

Το επίδομα γέννας δε φορολογείται, ούτε κατάσχεται για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες. Το εισοδηματικό όριο είναι 70.000 ευρώ για τα ζευγάρια, 60.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες και προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε υφιστάμενο παιδί. Αναγκαία προϋπόθεση είναι η νόμιμη και μόνιμη παραμονή στην Ελλάδα από 2012, ενώ δικαιούχος του επιδόματος θεωρείται η μητέρα. 

Μητσοτάκης: Ευρύτερο σχέδιο για το δημογραφικό 

«Το επίδομα γέννησης είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για το δημογραφικό, ενός σχεδίου που συμπληρώνεται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Μέτρα στήριξης των οικογενειών

Εκτός από το επίδομα γέννας, για τη στήριξη των οικογενειών αυξάνεται από την Πρωτοχρονιά το αφορολόγητο για κάθε παιδί, μειώνεται ο ΦΠΑ στα βρεφικά είδη, ενώ καταργείται και ο Φόρος Πολυτελείας για τα ΙΧ των πολύτεκνων. 

Μπλοκάκι με μονόγραμμα το δώρο Μητσοτάκη στους υπουργούς 

Τους υπουργούς περίμενε μια μικρή έκπληξη , αφού ο καθένας βρήκε στη θέση του στο στρογγυλό τραπέζι ένα μαύρο μπλοκάκι, με το μονόγραμμά του. Με αυτό το δώρο ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ότι μπορεί να έρχονται γιορτινές ημέρες, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top