Για πρώτη φορά η Ελλάδα δανείστηκε με αρνητικό επιτόκιο – Τι σημαίνει αυτό

Μητσοτάκης: Κατακτήσαμε την αξιοπιστία

Πίνακας χρηματιστηριου

Νέα ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι αγορές στην Ελλάδα, η οποία για πρώτη φορά δανείστηκε με αρνητικό επιτόκιο, δηλαδή οι επενδυτές πλήρωσαν για δανείσουν τη χώρα μας!

Το νέο ιστορικό χαμηλό, με επιτόκιο -0,02%, διαμορφώθηκε στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων του ΟΔΔΗΧ στα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια.

Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 487,5 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές να υπερκαλύπτουν το ζητούμενο ποσό κατά 2,71 φορές έναντι 1,59 φορές στην αντίστοιχη προηγούμενη έκδοση.

Νέο ιστορικό χαμηλό καταγράφουν και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Το επιτόκιο στο δεκαετές ομόλογο διαμορφώνεται σήμερα στο 1,45%.

Μητσοτάκης: Κατακτήσαμε την αξιοπιστία

«Οι εταίροι και οι αγορές μας ζητούσαν αξιοπιστία. Και αυτήν την αξιοπιστία την κατακτήσαμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Η χώρα δανείστηκε πρόσφατα με επιτόκιο μόλις 1,5% όταν τον Μάρτιο η προηγούμενη κυβέρνηση δανείστηκε με 3,9%. Και μάλιστα, τώρα, το διεθνές ενδιαφέρον ήταν από ποιοτικούς, θεσμικούς επενδυτές, οκταπλάσιο του προσφερόμενου ποσού. Πριν λίγα λεπτά πληροφορήθηκα ότι η Ελληνική Δημοκρατία για πρώτη φορά στην ιστορία της εξέδωσε έντοκα γραμμάτια με αρνητικό επιτόκιο. Στον τομέα της οικονομίας η χώρα βρίσκεται ήδη στις αγορές με επιτόκια χαμηλότερα από ποτέ. Είμαστε έτοιμοι να αποπληρώσουμε το πανάκριβο δάνειό μας στο ΔΝΤ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top