Συντάξεις για τις χήρες στο Μάτι με τρία χρόνια καθυστέρηση!

Βολές Μηταράκη κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Από 2/8/2019 έχει εκδοθεί η εφαρμοστική εγκύκλιος σχετικά με την έκδοση συντάξεων θανάτου λόγω φυσικών καταστροφών, όπως  διευκρίνισε ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης. 

Πρόκειται για τις περιπτώσεις όπου ο θάνατος του ασφαλισμένου ή του συνταξιούχου έχει επέλθει από την 13η Μαΐου 2016 και εφεξής κατά τη διάρκεια πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιών, σεισμών και λοιπών θεομηνιών σε περιοχές οι οποίες οριοθετούνται ως πληγείσες με σχετική Υπουργική απόφαση. Στις περιπτώσεις αυτές χορηγείται ως σύνταξη λόγω θανάτου στον επιζώντα σύζυγο ολόκληρο το ποσό σύνταξης που ελάμβανε ο θανών συνταξιούχος ή εδικαιούτο ο θανών ασφαλισμένος. 

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο κ. Μηταράκης, η εγκύκλιος εκδόθηκε με καθυστέρηση… τριών ετών. «Μετά την ψήφιση της παραπάνω διάταξης, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έπραξε τα στοιχειώδη, επί μήνες.  Δεν μερίμνησε ούτε κατ’ ελάχιστον για να προχωρήσει η έκδοση της εφαρμοστικής εγκυκλίου προκειμένου να χορηγηθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους, πολλοί εκ των οποίων είναι πληγέντες της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική το καλοκαίρι του 2018» υποστήριξε ο αρμόδιος υφυπουργός.      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top