Τελειώνουν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις

Λίγες ώρες απέμειναν για πιο φτηνά ψώνια - Τι να προσέξετε

εκπτώσεις

Λήγουν σήμερα, Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, οι θερινές εκπτώσεις του 2019  και οι καταναλωτές έχουν για λίγες ακόμη ώρες τη δυνατότητα να κάνουν πιο φτηνά τα ψώνια τους. 

Η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή στο καταναλωτικό κοινό και επισημαίνει:  

-Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

-Επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από…% έως… %»).

-Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

-Σύνηθες φαινόμενο μερικών εμπόρων, ευτυχώς όχι όλων, είναι:

– Η αναγραφή τιμής προϊόντων υψηλότερης της πραγματικής.
– Η διάθεση στην κατανάλωση ειδών β’ διαλογής, τα οποία έχουν αγοραστεί για αυτόν τον σκοπό.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top