Έρχονται τα νέα εκκαθαριστικά με τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ

«Ανάσα» για εκατομμύρια νοικοκυριά

Στις 31 Αυγούστου αναμένεται να αναρτηθούν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο TAXISNET, με τον μειωμένο φόρο να αποτελεί «ανάσα» για εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ο Αύγουστος φεύγει με τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα αρχίσουν να έρχονται από την επόμενη εβδομάδα. Με τις μειώσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση 6,3 εκ. νοικοκυριά θα πληρώσουν 680 εκ. ευρώ λιγότερο φόρο, μια μείωση που θα φανεί στην τσέπη μας μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

120 δόσεις: Βελτιώσεις στη ρύθμιση από τον Σεπτέμβριο - Τι αλλάζει

Τις ημέρες αυτές κάνουν στην Ανώτατη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τις τελευταίες δοκιμές για να μην παρουσιαστούν λάθη στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι τουλάχιστον 1,1 εκ. φορολογούμενοι θα έχουν 100% απαλλαγή, δηλαδή δε θα πληρώσουν ούτε ευρώ φόρο, 1.3 εκατομμυρια θα δουν έκπτωση που θα φθάνει και το 50%, ενώ 15.000 ιδιοκτήτες «ακριβών» ακινήτων πάνω από 1 εκ. ευρώ αντικειμενικής αξίας θα δουν έκπτωση που φθάνει το 10%. Με απλά λόγια το 97% των ιδιοκτητών ακινήτων έχει υπολογιστεί ότι θα δουν μειώσεις στον φόρο που πληρώνουν 20% και 30% σε σχέση με πέρυσι.

100% Απαλλαγή από τον φόρο δικαιούνται οι τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες, εφόσον έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 16.000 ευρώ οι τρίτεκνοι και 17.000 ευρώ οι πολύτεκνοι.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top