Εφοριακοί ξεσκονίζουν το facebook για να βρουν κρυφά εισοδήματα

Προσοχή σε αναρτήσεις, σχόλια και φωτογραφίες

Από κόσκινο θα περνάει η εφορία το facebook και άλλα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να εντοπίσει παράνομα εισοδήματα.

Για την ακρίβεια τα άγρυπνα μάτια των εφοριακών, με εντολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, θα ξεψαχνίζουν κάθε ανάρτηση, για να εντοπίζουν μέσα από τα σχόλια, αλλά και τις φωτογραφίες, πηγές αδήλωτων, κρυφών εισοδημάτων.

Έτσι, πίσω από τα like και τις καρδούλες, που περιμένουμε με αγωνία από τους φίλους μας, διαδικτυακούς και μη, ως ηθική ανταμοιβή σε κάθε μας ανάρτηση ή σχόλιο στο facebook, στο εξής ίσως να βρίσκεται κι ένα αόρατο αδηφάγο μάτι, έτοιμο να διαβάσει με κάθε λεπτομέρεια τι ανεβάζουμε, τι σχολιάζουμε και τι επιβραβεύουμε ή απορρίπτουμε. 

Σε πρώτη φάση στο μικροσκόπιο των εφοριακών θα βρεθούν οι 1,2 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, αλλά και οι πωλήσεις μέσω ίντερνετ.

Οι εφοριακοί θα περάσουν από κόσκινο αυτούς που -χτυπώντας like- έχουν γίνει διαδικτυακοί φίλοι κάθε επιχείρησης, καθώς και τα σχόλια των πελατών της. Αλλά, φυσικά, και ό,τι άλλο τους κεντρίσει το ενδιαφέρον!
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top