Αύξηση των καταθέσεων κατά 345 εκατ. ευρώ τον Μάιο

Αλλά παραμένει «παγωμένη» η χορήγηση δανείων

δεσμίδες ευρώ χρήματα

Αύξηση κατά 345 εκατ. ευρώ εμφάνισαν οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και ιδιωτών τον Μάιο,  οι οποίες ανήλθαν στα 111,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα  οι καταθέσεις σημείωσαν  αύξηση κατά 562 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα, έναντι αύξησης κατά 1.542 εκατ. ευρώ τον Μαϊο του 2018. 

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 5,7% από 6,0% τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση παρουσίασαν τον Μάιο του 2019 και οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, κατά 217 εκατ. ευρώ , έναντι αύξησης κατά 709 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 3,6% από 5,3% τον προηγούμενο μήνα. 

Οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 150 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 535 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 67 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 174 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων σημειώνοντας αύξηση κατά 345 εκατ. ευρώ το Μάιο του 2019, έναντι αύξησης κατά 833 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 6,2%, στο ίδιο επίπεδο με τον προηγούμενο μήνα.

Στα δάνεια η συνολική χρηματοδότηση αυξήθηκε ελάχιστα, κατά 0,1%, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή ήταν αρνητική κατά 529 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 98 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Τον Μάιο του 2019, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε στο -0,1%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 256 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 319 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top