Μειώνονται οι εισφορές για τους νέους εργαζόμενους

Ποιες επιχειρήσεις αφορά το μέτρο

Χρήματα σε πορτοφόλι

Τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, και δη αναδρομικά, με επιδότηση για εργαζομένους ηλικίας έως 25 ετών, προβλέπει εγκύκλιος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών αφορά αποκλειστικά και μόνο στον κλάδο κύριας σύνταξης σε ποσοστό 6,66% επί των μεικτών αποδοχών του εργαζομένου. 

Στόχος είναι η ενίσχυση των νέων εργαζομένων, που βρίσκονταν στην περιοχή του υποκατώτατου και από τον περασμένο Φεβρουάριο κατέγραψαν αύξηση μεικτού μισθού 27,5%.

Η επιδότηση των εισφορών αφορά αμειβόμενους με μισθό ή ημερομίσθιο, ανεξαρτήτως του ύψους των αποδοχών, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (ορισμένου ή αορίστου χρόνου), με πλήρη ή μειωμένη ή εκ περιτροπής απασχόληση.

Η επιδότηση της μείωσης εισφορών ισχύει από τον Ιανουάριο. Οι εργοδότες που απασχολούν εργαζομένους κάτω των 25 ετών από τις αρχές του έτους ή και νωρίτερα, δικαιούνται ήδη αναδρομικά 6 μηνών για την επιδότηση του πρώτου 6μήνου.

Ποιες επιχειρήσεις αφορά το μέτρο

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες πληρούν σωρευτικά τις εξής τρεις προϋποθέσεις:

1. Ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

2. Απασχολούν εργαζόμενους ηλικίας ως 25 ετών, αμειβόμενους με μισθό ή με ημερομίσθιο, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (ορισμένου ή αορίστου χρόνου), με πλήρη ή μειωμένη ή εκ περιτροπής απασχόληση, ανεξαρτήτως του ύψους των αποδοχών.

3. Τηρούν την εργατική νομοθεσία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top