Μειώνεται η τιμή του ρεύματος από τον επόμενο λογαριασμό λόγω ΦΠΑ

Αλλά… αρνούνται να ρίξουν τις τιμές αρκετά εστιατόρια και ταβέρνες

Απο τον επόμενο λογαριασμό θα δουν οι καταναλωτές της ΔΕΗ τις ευεργετικές επιδράσεις της μείωσης του ΦΠΑ όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρίας. 

Ο ΦΠΑ έπεσε στον χαμηλότερο συντελεστή (6% απο 13%) και το όφελος για τον καταναλωτή  σε ετήσια βάση θα φτάσει και τα 50 ευρώ  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της επιχείρησης.  

Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και στα εστιατόρια και τις ταβέρνες. Ο ΦΠΑ στην εστίαση μπορεί να έπεσε απο το 24% στο 13% αλλά οι τιμές παραμένουν εκεί που ήταν! 

«Πώς να πεις στον σουβλατζή να ρίξει τις τιμές όταν το χοιρινό ανέβηκε 40% σε ένα μήνα; Ποιος θα πληρώσει τη διαφορά;» αναρωτιέται ο Δημήτρης Βέργος, μέλος του ΔΣ Εστιατόρων Αττικής. 

Κάποιοι επαγγελματίες μάλιστα μιλούν για απορρόφηση των παλαιότερων αυξήσεων.

ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ

Και αν στα εστιατόρια και τις καφετέριες οι τιμές παραμένουν ψηλά,  δε συμβαίνει το ίδιο και στα σούπερ μάρκετ αλλά και στα συνοικιακά καταστήματα. 

«Εγώ μείωσα απο τη Δευτέρα τις τιμές και όπως βλέπετε τις μειώνω και στις νέες παραγγελίες,  αφού παραλάβαμε με 13% πρέπει και εμείς να βοηθήσουμε την κατανάλωση» τονίζει ο ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ Δημήτρης Περαματζής.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top