SOS για «κόκκινα» δάνεια: Στα ξένα funds 50.000 πρώτες κατοικίες

Οι πρώτες συναλλαγές θα γίνουν τον Ιούνιο – Πώς θα προστατευτείτε

Ξύλινο σπίτι σε γρασίδι

Στην πώληση 100.000 «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, αξίας περίπου 6 δισ. ευρώ, θα προχωρήσουν οι τράπεζες εντός του 2019.

Αυτό σημαίνει ότι τα ξένας funds, που θα αγοράσουν τα δάνεια, θα αποκτήσουν και τα ακίνητα-υποθήκες, εκ των οποίων το 50% (δηλαδή 50.000 σπίτια) αποτελούν πρώτες κατοικίες.

Στις 30/6 θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα κόκκινα δάνεια

«Μικρές αγγελίες» από τράπεζες: Xιλιάδες ακίνητα προς πώληση σε ιστοσελίδα

Οι πρώτες συναλλαγές θα γίνουν τον Ιούνιο, ενώ το μέσο ύψος των δανείων, που θα πουληθούν, ανέρχεται σε 50.000 έως 80.000 ευρώ.

«Κούρεμα», μείωση επιτοκίου και σπάσιμο οφειλής για «κόκκινα δάνεια»

Οι «κόκκινοι» δανειολήπτες έχουν πέπλο προστασίας, καθώς ένα σηµαντικό ποσοστό από τα δάνεια αυτά πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στο νέο πλαίσιο προστασίας, το οποίο πρ4οβλέπει και κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου.

Πρώτη κατοικία: Έως 50% η επιδότηση της δόσης για «κόκκινα» δάνεια

Ωστόσο, προβλέπεται ότι, εάν ένας δανειολήπτης δεν πληρώσει 3 συνεχόµενες δόσεις, τότε θα χάνονται και η επιδότηση και η προστασία. Από εκεί και πέρα, µέσα σε 30 ηµέρες είτε η τράπεζα είτε το ξένο fund -ανάλογα σε ποιον ανήκει το δάνειο- θα προχωρά στον πλειστηριασµό της πρώτης κατοικίας.

Εκπρόσωποι των ξένων fund, τα οποία ήδη έχουν έδρα στην Ελλάδα, επισημαίνουν ότι ετοιμάζουν μια σειρά από λύσεις για τους δανειολήπτες. Αυτές δε θα στηρίζονται σε απλές ρυθµίσεις του δανείου, αλλά σε πιο δραστικά µέτρα, που ορισµένα εξ αυτών θα οδηγούν στην αλλαγή κατοικίας, μέσω της πώλησης ακινήτου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top