Φθηνότερες χρεώσεις για κλήσεις και sms: Τι αλλάζει από σήμερα

Έως 70-75% χαμηλότερο το κόστος για τις διεθνείς κλήσεις

κινητό τηλέφωνο

Σημαντικά φθηνότερες θα είναι από σήμερα οι χρεώσεις για της κλήσεις και τα sms προς διεθνείς προορισμούς, είτε από σταθερό είτε από κινητό τηλέφωνο.

Οι χρεώσεις δε θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες από 0,19 ευρώ ανά λεπτά για τις κλήσεις (σταθερά και κινητά) και τα 0,06 ευρώ ανά sms (προ ΦΠΑ αμφότερες οι τιμές).

Οι μειωμένες χρεώσεις, όπως ενημέρωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, θα ισχύουν για κλήσεις και γραπτά μηνύματα που πραγματοποιούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και επίσης προς τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και την Ισλανδία.

Σημειώνεται ότι η νέα αυτή ρύθμιση αφορά τους οικιακούς καταναλωτές, που είναι κάτοχοι συμβολαίου και καρτοκινητής, και δεν ισχύει για εταιρικούς πελάτες (επαγγελματίες και επιχειρήσεις).

Η αλλαγή αυτή στις χρεώσεις σημαίνει μικρότερο κόστος κατά 70-75%, αφού οι χρεώσεις στα κινητά τηλέφωνα κυμαίνονταν στα 0,90 ανά λεπτό για τις διεθνείς κλήσεις  και στα 0,21 ευρώ για τα sms σε διεθνείς αριθμούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, μετά την κατάργηση των τελών περιαγωγής τον Ιούνιο του 2017, αυτά τα νέα ανώτατα όρια τιμών για τις διεθνείς κλήσεις και τα SMS εντός της ΕΕ αποτελούν μέρος της αναθεώρησης των κανόνων για τις τηλεπικοινωνίες σε επίπεδο ΕΕ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, με τους νέους κανόνες για τις διεθνείς κλήσεις αντιμετωπίζονται οι μεγάλες τιμολογιακές αποκλίσεις που υπήρχαν μεταξύ των κρατών μελών. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top