ΦΠΑ: Μεγάλο μπέρδεμα για τον καφέ και τα... ροφήματα από βότανα!

Στο 13% ως πρώτη ύλη αλλά στο 24% στην εστίαση!

Αλαλούμ προέκυψε σχετικά με τη μείωση του  ΦΠΑ για τον καφέ αλλά και για τα ροφήματα από βότανα με αποτέλεσμα το Υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε νομοτεχνική βελτίωση.  

Καλαμάτα: Καυγάδιζαν και χτύπησε τον άντρα της με μπαλτά στο κεφάλι

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα είδη του αριθμού 16 του Παραρτήματος (Αρτεμισία, βασιλικός, χαμομήλι, μαντζουράνα η κοινή, μολόχα, δενδρομολόχα, μέντα (δυόσμος) όλων των ποικιλιών, ρίγανη, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, τσάι του βουνού, δίκταμο, γριάδα η ιαματική και λουίζα, νωπά ή ξερά, έστω και κομμένα, σπασμένα ή σε σκόνη), τα οποία επιστρέφουν σε ΦΠΑ 13%, αλλά στην εστίαση- όπως είναι διατυπωμένη η διάταξη- παραμένουν στο 24% ως ροφήματα. Το ίδιο ισχύει και για το κακάο, που ως πρώτη ύλη επιστρέφει στο 13%, αλλά ως ρόφημα στην εστίαση μένει στο 24%.

Μετά από τη διαπίστωση ότι υπάρχουν προϊόντα που επιστρέφουν στο 13% ως πρώτη ύλη, αλλά στην εστίαση επιβαρύνονται με 24% ως ροφήματα το Υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε νομοτεχνική βελτίωση. 

Στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώνουν ότι ενώ όλα τα παραπάνω είδη μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως φαγώσιμα άρα να επιβαρύνονται με 13%, όντας ροφήματα στην εστίαση θα υπάγονται σε ΦΠΑ 24%. Η νομοτεχνική βελτίωση που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, είναι τα συγκεκριμένα είδη να πωλούνται με 13% και στην εστίαση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top