Πρώτη κατοικία: Εύσημα για το νέο πλαίσιο προστασίας από… Moody’s

Εκτιμά ότι θα αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά οι στρατηγικοί κακοπληρωτέ

Ταμπέλα Moody's

Ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δίνει ο οίκος Moody’s.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης υπογραμμίζει ότι συνιστά θετικό πιστωτικό γεγονός (credit positive) για τις μελλοντικές τιτλοποιήσεις.

Όπως εξηγεί, ο νόμος -που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 30 Απριλίου- διασφαλίζει μία πιο απλή, αυτοματοποιημένη διαδικασία αιτήσεων για προστασία και προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Παράλληλα, σημειώνει η Moody’s, επιτρέπει πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών, περιορίζει τη γραφειοκρατία και βελτιώνει το συνολικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις.

«Η εξέλιξη αυτή θα διαδραματίσει επίσης καθοριστικό ρόλο στις μελλοντικές τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων, καθώς θα ενισχύσει το βάθος των δεδομένων, που είναι διαθέσιμα για ανάκτηση εγγυήσεων», αναφέρει στο σημείωμά του ο διεθνής οίκος.

Οι αναλυτές του Moody's υπενθυμίζουν ότι το νέο πλαίσιο επιβάλλει πιο αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας για οφειλέτες (νοικοκυριά ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις), που επιδιώκουν προστασία της πρώτης κατοικίας τους.

Όσοι θέλουν να ενταχθούν σε αυτό μπορούν να ακολουθήσουν μία απλοποιημένη online διαδικασία σε αντίθεση με την προηγούμενη η οποία ήταν χρονοβόρα και δαπανηρή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top