Πόση θα είναι η επιδότηση για στεγαστικά και επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια;

"Έρχεται" η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Στεγαστικά Και Επιχειρηματικά Κόκκινα Δάνεια

Στο 30% της δόσης του δανείου που θα διαμορφωθεί μετά τη ρύθμιση της οφειλής από τη διαδικασία που προβλέπει το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, θα ανέλθει η κρατική επιδότηση για τα επιχειρηματικά δάνεια που θα ενταχθούν στο νέο πλαίσιο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και εν αναμονή της έκδοσης της σχετικής υπουργικής απόφασης, η επιδότηση για τα επιχειρηματικά δάνεια που θα κριθούν επιλέξιμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας που αποτελεί την εξασφάλιση στο δάνειο, θα κινείται οριζόντια στο 30% της μηνιαίας δόσης της ρυθμισμένης οφειλής.

Για τα στεγαστικά δάνεια που θα κριθούν επιλέξιμα προστασίας, η κρατική επιδότηση αποφασίστηκε να κυμανθεί από 20% έως 50% της μηνιαίας δόσης, αναλόγως της εισοδηματικής και της οικογενειακής κατάστασης του οφειλέτη.

Η όλη διαδικασία θα γίνει μέσω  ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία εκτιμάται να είναι σύντομα έτοιμη και πάντως μέχρι τον Ιούνιο. Πρόκειται για την πλατφόρμα που αναπτύσσεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ). 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top