Κύμα πλειστηριασμών: Στο σφυρί πάνω από 2.500 ακίνητα κάθε μήνα

«Στριμώχνουν» τους οφειλέτες σε τράπεζες, εφορία και ταμεία

Σφυρί και οθόνες σε πλειστηριασμό

«Τσουνάμι» πλειστηριασμών, το οποίο τους επόμενους μήνες θα αγγίξει και την πρώτη κατοικία, σαρώνει τους οφειλέτες σε τράπεζες, εφορία, δήμους και Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Από τον Φεβρουάριο του 2018, όταν και ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μέσω της ειδικής πλατφόρμας, μέχρι και σήμερα έχουν γίνει 21.103 πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών στοιχείων. 

Το 2019, στο «σφυρί» αναμένεται να βγουν πάνω από 30.000 ακίνητα κόκκινων δανειοληπτών, με τον κλοιό να σφίγγει για όσους δεν θα μπορέσουν να βρεθούν κάτω από την ομπρέλα προστασίας του νέου πλαισίου για την πρώτη κατοικία. 

Μέχρι το τέλος του μήνα έχουν προγραμματιστεί 573 εκποιήσεις, εκ των οποίων 553 αφορούν σε ακίνητα και από αυτά 140 είναι κατοικίες.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί 4.180 πλειστηριασμοί, οι οποίοι θα διενεργούνται σταδιακά μέχρι τον Οκτώβριο με τη λίστα να μεγαλώνει διαρκώς.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως πάνω από επτά στα δέκα ακίνητα που εκποιήθηκαν κατέληξαν στα χέρια των τραπεζών, καθώς λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top