Άνοιξε το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης σε Αθήνα – Τι ώρες θα λειτουργεί

Ποιες περιοχές της χώρας εξυπηρετεί - Με διευρυμένο ωράριο τις Τετάρτες

Αναμονή σε γραφείο κτηματογράφησης

Χιλιάδες πολίτες αναμένεται να εξυπηρετεί το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης, το οποίο ξεκίνησε από σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου, τη λειτουργία του.

Το γραφείο στεγάζεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, στη Λεωφόρο Βεΐκου 137 στο Γαλάτσι, και εξυπηρετεί 32 περιφερειακές ενότητες της χώρας και περισσότερους από 3.000 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ.

Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές δόθηκε παράταση έως τον Απρίλιο

Το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης θα λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια της συλλογής δηλώσεων.

Σε αυτό οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν για ό,τι αφορά τη διαδικασία δήλωσης της ακίνητης περιουσίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις προθεσμίες ανά περιοχή, τους τρόπους εντοπισμού του ακινήτου τους μέσω των εφαρμογών του Ελληνικού Κτηματολογίου, τα τέλη κτηματογράφησης και ό,τι άλλο χρειαστεί για την ορθή υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας τους.

Κτηματολόγιο: Ποιες περιοχές πρέπει να δηλώσουν έως τον Ιούνιο

Παράλληλα, θα μπορούν να εντοπίσουν τα ακίνητά τους στους ψηφιακούς χάρτες του Κτηματολογίου και να υποβάλουν τη δήλωση ιδιοκτησίας τους.

Τι ώρες θα λειτουργεί το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης

Το ωράριο λειτουργίας του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08.00-16.00, ενώ την Τετάρτη θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο, από τις 08.00 έως 20.00, προκειμένου να διευκολύνει και τους ελεύθερους επαγγελματίες ή υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.

Αυθαίρετα: Τελευταία ευκαιρία για νομιμοποίηση – Ξεκινούν κατεδαφίσεις!

Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να έχει μαζί του ο πολίτης είναι απλά φωτοαντίγραφα του τίτλου ιδιοκτησίας (πχ. συμβόλαιο), του πιστοποιητικού μεταγραφής, του τοπογραφικού (εάν υπάρχει), του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου, καθώς και εγγράφου με τον ΑΦΜ του (πχ. εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ).

Υπενθυμίζεται πως, βάσει νομοθεσίας, όσο ακίνητα δε δηλωθούν στο Κτηματολόγιο, θα χαρακτηριστούν ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και θα περιέλθουν στο Δημόσιο.

Δείτε αναλυτικά ποιες περιοχές θα εξυπηρετούνται από το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top