Η εφορία στέλνει μήνυμα στο Taxis: Φεύγουν πρόστιμα για τα ανασφάλιστα!

Νέο γύρο διασταυρώσεων ξεκινά η ΑΑΔΕ

Αυτοκινητάκι παιχνίδι

Σε νέο «σαφάρι» για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων θα προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η οποία ξεκινά τις επόμενες μέρες ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων.

Η ΑΑΔΕ θα διασταυρώσει τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών και του υπουργείου Μεταφορών και στη συνέχεια θα στείλει… μήνυμα στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων.

Ειδικότερα, οι κάτοχοι οχημάτων, που δεν τα έχουν ασφαλίσει, θα λάβουν ένα τυποποιημένο μήνυμα στο Taxisnet, το οποίο θα τους ενημερώνει ότι εντοπίστηκαν ως κάτοχοι πιθανών ανασφάλιστων οχημάτων.

Αν όντως το όχημα είναι ανασφάλιστο, τότε ο κάτοχός του θα πρέπει να πληρώσει «τσουχτερό» πρόστιμο, ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά του οχήματος, και εν συνεχεία να το ασφαλίσει.

Τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

- 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά,

- 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κυβικών,

- 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και

- 250 ευρώ για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού.

Τι γίνεται εάν λάβετε ραβασάκι ενώ δεν έχετε ανασφάλιστο όχημα

Όσοι κάτοχοι οχήματος λάβουν ειδοποίηση από λάθος, τότε θα πρέπει να προχωρήσουν σε διόρθωση, ώστε να μην πληρώσουν το πρόστιμο.

Το κρίσιμο σημείο είναι η ημερομηνία διασταύρωσης, που θα αναφέρεται στην ειδοποίηση που θα σας έρθει. Εάν είχατε ασφαλίσει το όχημα, πριν γίνει η διασταύρωση, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική επιχείρηση στην οποία το έχετε ασφαλίσει, προκειμένου να γίνουν οι εκ μέρους της αναγκαίες ενέργειες.

Εάν, όμως, το ασφαλίσατε μετά την ημερομηνία διασταύρωσης, θα πρέπει να πληρώσετε το πρόστιμο, ακόμη κι αν η ειδοποίηση ήρθε μετά την ασφάλισή του.

Παράλληλα, εάν το όχημα έχει αλλάξει αριθμό κυκλοφορίας, έχει διαγραφεί, ήταν σε ακινησία κατά την ημερομηνία διασταύρωσης ή δε σας ανήκει πλέον, πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια ΔΟΥ ή την Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών.

Σημειώνεται ότι οι νέοι αγοραστές οχημάτων έχουν προθεσμία επτά εργάσιμων ημερών προκειμένου να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top