Θέμα ωρών η έκδοση δεκαετούς ομολόγου από την Ελλάδα

ΝΔ: Οι αγορές προεξοφλούν την εκλογική νίκη Μητσοτάκη

2 με 2,5 δισ ευρώ ετοιμάζεται να αναζητήσει από τις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο. Η τελευταία φορά που η Ελλάδα βγήκε με 10ετές ομόλογο ήταν το Μάρτιο του 2010, όταν το επιτόκιο έφτασε στο 6,25%, επιταχύνοντας την είσοδο στο Μνημόνιο. Η νέα έκδοση εκτιμάται ότι θα μπορούσε να κινηθεί έστω οριακά κάτω από το 4%. 

ΝΔ: ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Από την πλευρά της η ΝΔ πάντως υποστηρίζει ότι οι αγορές προεξοφλούν την ανάληψη της εξουσίας από κυβέρνηση του  Κυριάκου Μητσοτάκη.  
«Όπως ξέρετε, οι αγορές προεξοφλούν την ομαλότητα και το ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον στο οποίο στοχεύει η επόμενη Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη.   

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ... ΧΡΙΣΜΑ ΜΠΑΡΟΖΟ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η αποστροφή Μπαρόζο στους Δελφούς, ότι οι αγορές προεξοφλούν νίκη Μητσοτάκη και η δήλωση του ότι το 2009 δεν γνώριζε το ύψος του ελλείμματος, προκάλεσε την αντίδραση της Φώφης Γεννηματά. 

«Πόσο καιρό του πήρε του κ. Μητσοτάκη να καταλάβει ότι ήταν η Κυβέρνηση του, που έδινε ψευδή στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τι συνέβαινε με το έλλειμμα στην Ελλάδα; » διερωτήθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. 

ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΕΝΦΙΑ

Στην πραγματική οικονομία, η ΑΑΔΕ επιταχύνει την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Το Taxis θα ανοίξει μέσα στο Μάρτιο, ενώ η πρώτη δόση θα πληρωθεί ως τον Ιούλιο, που φέρνει και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top