Δείτε πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός! Πότε θα εφαρμοστεί

Ποια επιδόματα αυξάνονται με τον νέο κατώτατο μισθό

Στο βίντεο είναι πρόσφατο ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του STAR CHANNEL για τον κατώτατο μισθό

Στο 8%, προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ποσοστό της αύξησης του κατώτατου μισθού - κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ότι αυτός το θέμα αποτελεί «δικαιοδοσία» της ελληνικής κυβέρνησης -, φτάνοντας τα 633 ευρώ από τα 586 που είναι σήμερα.

Η τελική απόφαση για το ακριβές επίπεδο της αύξησης θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες - πιθανόν την Τρίτη - καθώς πρόκειται να υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση από την ίδια την υπουργό Εργασίας.

Συζήτηση με τους θεσμούς- Μάχη για τον κατώτατο μισθό

Ο νέος κατώτατος μισθός θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, γεγονός που αυτόματα οδηγεί στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. Παράλληλα, η αύξηση του κατώτατου θα οδηγήσει στην ενίσχυση 24 επιδομάτων και ειδικών παροχών που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε τουλάχιστον 300.000 δικαιούχους, όπως το επίδομα ανεργίας, οι παροχές μητρότητας, το ειδικό εποχικό επίδομα και η αποζημίωση ασκουμένων σπουδαστών.

Ποια επιδόματα αυξάνονται με τον νέο κατώτατο μισθό

Το 2012, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό υπέστησαν μια σημαντική μείωση της τάξεως του 22% καθώς είδαν το μισθό τους από 751 ευρώ να περικόπτεται και να φτάνει στα 586 ευρώ, ενώ για τους νέους έως 25 ετών ο μισθός μειώθηκε από τα 751 ευρώ στα 510 ευρώ, δημιουργώντας έτσι «τον υποκατώτατο μισθό» και θέτοντας ηλικιακές διακρίσεις ανάμεσα στους εργαζομένους. Οι επιπτώσεις της μείωσης αυτής επηρέασαν δραματικά τις εισοδηματικές κατανομές, καθώς το ποσοστό των χαμηλόμισθων αυξήθηκε και το φαινόμενο της εργασιακής φτώχειας οδηγήθηκε σε έξαρση.

 

Όπως έχει δηλώσει κι η ίδια η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μετά την έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο και την υπογραφή της σχετικής απόφασης από την ίδια, ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα τεθεί πλέον σε εφαρμογή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top