«Στο ψυγείο» οι 120 δόσεις για χρέη στην εφορία

Δεν έχει σταλεί ακόμα τίποτα στους θεσμούς

Παγώνει το θέμα των 120 δόσεων για οφειλές προς την Εφορία, μετά τις ενστάσεις των θεσμών ενώ φαίνεται να προχωρά το Μάρτιο η Κυβέρνηση στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα χρέη σε Ασφαλιστικά ταμεία.

Θα περιμένουν στο ακουστικό τους οι περισσότεροι απο 4.000.000 οφειλέτες στην Εφορία, καθώς από τις συζητήσεις με τους θεσμούς, δεν βγήκε "λευκός καπνός" αφού δεν άναψαν το "πράσινο" φως.

Η επιχειρηματικότητα το τελευταίο διάστημα, έχει τεράστια θέματα ρευστότητας. Είναι εξαιρετικά επείγον να μπορέσει να γίνει η ρύθμιση των 120 δόσεων πολύ γρήγορα.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών περιέγραψε τη κατάσταση με μια φράση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι λεγόμενοι "μικροί οφειλέτες" με ποσά έως 500 ευρώ έχουν ξεπεράσει τα 2.500.000 άτομα.

Οι συνολικές οφειλές μαζί με τις προσαυξήσεις στο τέλος του 2018 ξεπερνούσαν τα 185 δις ευρώ ενώ μόνον τη περυσινή χρονιά προστέθηκαν 10 δις ευρώ από απλήρωτους φόρους.

Αντίθετα προχωρά όπως φαίνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Η ρύθμιση αναμένεται να νομοθετηθεί το Φεβρουάριο και να αρχίσει να εφαρμόζεται απο το Μάρτιο, με κούρεμα των προσαυξήσεων έως 85% και τα υπόλοιπα σε 120 δόσεις.

Όσον αφορά τα ασφαλιστικά έχει προχωρήσει επειδή ακριβώς εφόσον γίνει κούρεμα στις ασφαλιστικές εισφορές θα υπάρξει και κάποιος συμβιβασμός.

Για παράδειγμα επαγγελματίας στον ΟΑΕΕ αν χρωστά 45.000 ευρώ σε εισφορές και προσαυξήσεις, με τη ρύθμιση θα πληρώσει σε έως 120 δόσεις συνολικά 19.285 ευρώ

Η ρύθμιση αφορά 960.000 οφειλέτες και η ελάχιστη δόση 50 ευρώ το μήνα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων εδώ 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top