Αυξήσεις - «φωτιά» ζητά η ΔΕΗ!

Ανοιχτό παράθυρο για κατάργηση των ελαφρύνσεων

Αίτημα για αυξήσεις έως 10% υπέβαλλε η διοίκηση της ΔΕΗ! 

Δεν αυξάνεται η τιμή του ρεύματος απαντά ο αρμόδιος υπουργός αλλά όλα τα άλλα μένουν ανοιχτά:  Κατάργηση ή  μείωση της έκπτωσης για τους καλοπληρωτές, επιβολή τέλους ρύπων και μια σειρά άλλων επιβαρύνσεων που εξαρτώνται αποκλειστικά απο την εταιρία. 

Η διοίκηση της ΔΕΗ  ζητά οι αυξήσεις στα τιμολόγια να γίνουν άμεσα, από το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου. «Είναι μεγάλα τα κόστη και δεν μπορούμε να τα καλύψουμε»  υποστηρίζουν, ειδικά απο την αύξηση της τιμής των ρύπων διεθνώς. 

Ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, σπεύδει πάντως να ξεκαθαρίσει: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εγκρίνει καμία αύξηση στο ρεύμα». 

Μπορεί λοιπόν να μην αυξάνεται το ρεύμα που αποτελεί και κυβερνητική απόφαση, αλλά όλες οι υπόλοιπες χρεώσεις στον λογαριασμό που είναι στην αρμοδιότητα της ΔΕΗ θα αυξηθούν, όπως τα τέλη για τους ρύπους για παράδειγμα  Πρόκειται δηλαδή για έμμεσες αυξήσεις που καίνε την τσέπη του καταναλωτή. 

Και όχι μόνο αυτό: Αναμένεται να μειωθεί ή να καταργηθεί η έκπτωση 15% που αφορά τους καλοπληρωτές πελάτες και ειναι περίπου 4 εκατομμύρια. 

Αυτή τη στιγμή 3 εκατ.καταναλωτές αδυνατούν να φανούν συνεπείς στην έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών του ρεύματος και ειναι στη μαύρη λίστα για διακοπές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top