Πώς θα γίνει η τουριστική επένδυση μαμούθ στον Σκορπιό του Ωνάση

Τι δηλώνει ο εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ στο Star

Οι υπογραφές έπεσαν. Ο Ρώσος Μεγιστάνας, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ μπορεί και επίσημα να προχωρήσει ακάθεκτος τις επενδύσεις του στον Σκορπιό,  ώστε να γίνει το νησί:  VIP παράδεισος για λίγους. Ο εκπρόσωπος του Σεργκέι Τσερνίτσιν,  μιλά αποκλειστικά στην Άννα Σταματιάδου για το φιλόδοξο έργο.

Οριστικό: «Παράδεισος» για VIP ο Σκορπιός από τον κροίσο Ριμπολόβλεφ

«Ο επενδυτής είναι πάρα πολύ ικανοποιημένος με αυτή την απόφαση της κυβέρνησης και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να υλοποιήσουμε αυτό το ευφυές, τεχνικό και έξυπνο έργο, το οποίο θα ωφελήσει τόσο την τοπική κοινωνία όσο και όλη την χώρα» τονίζει για το έργο.  

 Ήδη στο νησί δουλεύουν πάνω από 50 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ντόπιοι, ώστε το θέρετρο που θα φτιαχτεί να μη μοιάζει με κανένα. Τι θα περιλαμβάνει;  Ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, οκτώ βίλες, αρένα ιππασίας, spa, πολυαθλητικές εγκαταστάσεις, ανοιχτό αμφιθέατρο, επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων και ελικοδρόμιο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η συγκεκριμένη επένδυση έχει προϋπολογισμό 165 εκατ. ευρώ, 120 άτομα θα απασχολούνται κατά τη λειτουργία της και πολλαπλάσια κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου. 

«Είναι σημαντικό και θα ενισχύσει την τοπική κοινωνία. Αυτό που είχε γίνει επί Ωνάση και θα γίνει και τώρα είναι το πόσο γνωστή ακόμη γίνεται η Λευκάδα, το Νυδρί, ο Σκορπιός από τους επισκέπτες από όλους αυτούς που θα δουν όλα αυτά τα ωραία μέρη που έχει η Λευκάδα. Αντιδράσεις πάντα θα υπάρχουν, είναι ελάχιστες και δεν έχουν ένα στήριγμα» δηλώνει για την επένδυση  ο Θεόδωρος Χαλικιάς, Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

Όλοι ελπίζουν ο Σκορπιός να αποκτήσει ξανά την χαμένη αίγλη του. Όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης γλένταγε εκεί με βασιλιάδες και όλο το διεθνές jet set της εποχής.  Η εγγονή του Αθηνά πάντως δεν ακολούθησε τα χνάρια του, το πούλησε στον Ριμπολόβλεφ το 2013 για πάνω από 110 εκατομμύρια ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top