Επιστρέφουν τα Δώρα στο Δημόσιο;

Ελπίδες στους δημοσίους υπαλλήλους από το ΣτΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε ελπίδα στους δημοσίους υπαλλήλους, για επαναφορά των Δώρων τους, ρίχνοντας, όμως, "ρουκέτα" στον Προϋπολογισμό. Την οριστική απόφαση, που θα ληφθεί από την Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, περιμένουν και στις Βρυξέλλες. 

Κάθε δημόσιος υπάλληλος θα πάρει 2.500 ευρώ, αν η Ολομέλεια του ΣτΕ αποφασίσει ότι κακώς καταργήθηκαν τα Δώρα το 2013. Μόνο απ' αυτά τα αναδρομικά για το διάστημα 2016- 2018, ο Προϋπολογισμός θα πρέπει να πληρώσει περίπου 1,8 δισ ευρώ, ενώ το ετήσιο κόστος από εδώ και πέρα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ. 

Μόνο οι ένστολοι, διεκδικούν με αγωγές αναδρομικά 350 εκατ. ευρώ!  

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 25 ΕΥΡΩ  -  ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 3,5%- 10% ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ

Αμέσως μετά από τις γιορτές η υπουργός Εργασίας θα εισηγηθεί την πρώτη αύξηση στον κατώτατο μισθό μετά από έξι χρόνια. Οι εισηγήσεις των επιστημονικών φορέων «φωτογραφίζουν» αυξήσεις 20 με 25 ευρώ, ωστόσο υπάρχουν και σενάρια για αναπροσαρμογή 59 ευρώ το μήνα.

Αυξήσεις ως και 99 ευρώ θα γίνουν στους εργαζόμενους ως 25 ετών, με την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, με φόντο, όμως, τον προβληματισμό που έχει εκφράσει ο ΣΕΒ για τον κίνδυνο μείωσης της απασχόλησης στους νέους

«Δεν πληρώνω» για τους φόρους και τον Οκτώβριο! Ένα δις πάνω οι οφειλές

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top