Έπεσε με το «καλησπέρα» η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα!

Εκτός λειτουργίας μόλις ξεκίνησε η... λειτουργία της

ηλεκτρονικός υπολογιστής
Πρώτη δημοσίευση 7/12/2018  21.23 

Για τις  18:00 το απόγευμα σήμερα,  Παρασκευή 7/12/2018, ήταν προγραμματισμένη η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το κοινωνικό μέρισμα αλλά η σχετική ιστοσελίδα koinonikomerisma.gr «έπεσε» με το «καλησπέρα»!   

Πριν από λίγο η πλατφόρμα επανήλθε σε λειτουργία με την ελπίδα να μην «ξαναπέσει».   

Προβλήματα πάντως εξακολουθούν να εμφανίζονται κατά διαστήματα. 

Τα έξι βήματα για το κοινωνικό μέρισμα  

Για όσους  καταφέρουν να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υπάρχουν έξι βήματα προκειμένου να ενημερωθούν αν είναι δικαιούχοι  και να  δηλώσουν ότι αποδέχονται το Κοινωνικό Μέρισμα. 

Βήμα 1. 

Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).
 

Βήμα 2. 

Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας (το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο κτλ), οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα), περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκους καταθέσεων) και μια λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού σας.
 

Βήμα 3. 
Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος. 
Σας προτρέπουμε να εισάγετε ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4. 

Σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους στο TAXISnet, για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς. 

Αν τυχόν έχει γεννηθεί παιδί στην οικογένειά σας μετά την 1/1/2018 μπορείτε να το προσθέσετε εισάγοντας τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α. από το αντίστοιχο κουμπί.

Βήμα 5. 

Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6. 

Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Έγκριση - Συναίνεση]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος 2018, εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι αναλυτικά.
 

 Όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Κοινωνικό μέρισμα: Μάθε πόσα χρήματα δικαιούσαι – Αναλυτικός πίνακαςινωνικό μέρισμα: Μάθε πόσα χρήματα δικαιούσαι – Αναλυτικός πίνακας

Όσοι προσπάθησαν σε αλλεπάλληλες απόπειρες έβλεπαν να μη λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα  και να μην μπορούν να υποβάλλουν αίτηση.

 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top