Mοντέλο Κύπρου για τα αδύναμα νοικοκυριά μετά το τέλος του Νόμου Κατσέλη

Πώς μπορούν να προστατευθούν πλέον οι δανειολήπτες

Χιλιάδες νοικοκυριά, που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους, θα μείνουν από την Πρωτοχρονιά, χωρίς την ομπρέλα προστασίας του νόμου Κατσέλη, Κινδυνεύει η πρώτη τους κατοικία; 
 

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ- ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΥΝΑΜΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 

Ο νόμος Κατσέλη, που προστάτευε κύρια κατοικία ως 280.000 ευρώ εκπνέει. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να υιοθετήσει το κυπριακό μοντέλο, δηλαδή να επιδοτεί, εφεξής, τα νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα, προκειμένου να πληρώνουν τις δόσεις δανείων που θα ρυθμιστούν. 
Οι τράπεζες, που "καίγονται" να "ξεφορτωθούν" 25 δισ "κόκκινων" δανείων το 2019, θεωρούν πιο απλό σύστημα την παροχή προστασίας σε αξία κατοικίας ως 100.000 ευρώ. 

"ΣΠΑΕΙ" Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Υπάρχει κίνδυνος για όσους πρόλαβαν να μπουν κάτω από την "ομπρέλα" του νόμου Κατσέλη; Όχι, εκτός αν η νέα διαδικασία άρσης του τραπεζικού απορρήτου αποκαλύψει αδήλωτα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία, με αποτέλεσμα να μην συντρέχει, πλέον, αδυναμία πληρωμής του δανείου. 

ΜΠΑΪ ΠΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ

Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να αποφύγει τον πλειστηριασμό, αν δεν συμπεριλαμβάνεται στις "ευπαθείς" ομάδες; Να υπαχθεί σε κάποιο μοντέλο ρύθμισης. Ειδικά οι επαγγελματίες μπορούν, όμως, να ζητήσουν συνολική ρύθμιση μέσω του Εξωδικαστικού, "παγώνοντας" 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top