Η Airbnb εκτόξευσε τις αγοραπωλησίες ακινήτων στην Αθήνα

Αύξηση 60% σε σχέση με πέρυσι

Σπίτια στην Αθήνα και η Ακρόπολη

Σα ζεστό ψωμί πωλούνται τα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, με τους ξένους να είναι αυτοί που δείχνουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Κινέζοι, Τούρκοι, Ρώσοι και Ισραηλινοί, από κοινού με Έλληνες, αγοράζουν διαμερίσματα, με στόχο την εκμετάλλευσή τους μέσω της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, κατά το φετινό οκτάμηνο (περίοδος Ιανουαρίου - Αυγούστου), ο αριθμός των συμβολαίων αγοραπωλησίας ακινήτων που έχουν κατατεθεί στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών έχει αυξηθεί κατά 60%, σε σύγκριση με την περσινή περίοδο.

Εκμεταλλευόμενοι το χαμηλό κόστος, καθώς η μέση πτώση των αξιών στην ελληνική πρωτεύουσα διαμορφώνεται σε 44% από το 2009 μέχρι σήμερα, οι ξένοι αγοραστές προσβλέπουν σε μελλοντικές υπεραξίες από την εκμετάλλευσή τους.

Εν ολίγοις, ο επενδυτής μπορεί να προσδοκά σε διπλό όφελος, αποκομίζοντας και κέρδη κατά την πώληση, πέραν των εσόδων από την εκμίσθωση.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατά το διάστημα του τελευταίου μήνα, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας το μέσο ημερήσιο μίσθωμα διαμορφώθηκε σε 51 ευρώ, ενώ η πληρότητα άγγιξε το 70%, κάτι που μεταφράζεται σε μηνιαία έσοδα της τάξεως των 900 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top