Νόμος Κατσέλη τέλος! Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία

Υποψήφιοι για πλειστηριασμό όσοι έχουν κόκκινα δάνεια και δεν πρόλαβαν

Tέλος του χρόνου εκπνέει η ισχύς του νόμου Κατσέλη και εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες με "κόκκινα δάνεια" μένουν απροστάτευτοι .Στο στόχαστρο μπαίνει ακόμα και η πρώτη κατοικία. 

Ακόμη και ευάλωτα νοικοκυριά, όσα έχουν ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω απο 140.000 ευρώ, θα μένουν πλέον απροστάτευτοι

 «Μας λένε ότι λήγει  η εφαρμογή του νόμου. Εμείς τι θα κάνουμε που θέλουμε μια προστασία που πληρώνουμε όσο έχουμε και όσο μπορούμε και δεν είμαστε απατεώνες;  Τι θα γίνει με το σπίτι μου; Θα το χάσω; Αυτό έχω και ένα μαγαζί!» είναι η κραυγή αγωνίας του ελεύθερου επαγγελματία Κώστα Κανακάρη που μίλησε στο Star.       

Τι θα γίνει σε λίγες εβδομάδες;  Τουλάχιστον250.000 δανειολήπτες έχουν υπαχθεί στον Νόμο Κατσέλη και τυγχάνουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων του. Όσοι δεν πρόλαβαν μένουν στον αέρα.

Χαρακτηριστική και η δήλωση του δανειολήπτη Βασίλη Κέντρου στο Star:  «Ο δικηγόρος μου είπε ότι είμαι απροστάτευτος. Είμαι άνεργος, ένα μαγαζί είχα και δεν πήγαινε καλά.  Τώρα τι θα κάνω , το σπίτι μου να δώσω;».  

Στα 88 δισ. ευρώ  ανέρχεται το ύψος των κόκκινων δανείων στη χώρα μας. Τα μισά αφορούν πρώτη κατοικία.  

Και τώρα;  Οι δικηγόροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. 

«Στην ουσία αν δεν υπάρξει λύση θα βρεθούμε σε εικόνες Ισπανίας. Θα φουντώσουν οι πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας και  το πρόβλημα με τα σπίτι θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Χρειάζεται επειγόντως ρύθμιση μέχρι τότε» δηλώνει στο Star η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα. 

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει την εκ νέου παράταση της ισχύος του νόμου έως το τέλος του 2019, όμως με την αναταραχή που επικρατεί στις τράπεζες και με την πίεση που δέχονται να ξεφορτωθούν τα κόκκινα δάνεια,  δεν ειναι βέβαιο ότι θα το πετύχει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top