Project Future:Το νέο πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς για νέους πτυχιούχους

Πάνω από 300 νέοι πτυχιούχοι εκτιμάται πως θα βρουν εργασία

Nα συνδέσει τους νέους της χώρας μας με την αγορά εργασίας φιλοδοξεί ένα νέο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, το Project Future.

Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα επιδιώκει να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ των νέων, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και των επιχειρήσεων, που αναζητούν έμπειρο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Μέσω του προγράμματος, δίνουν τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν εξειδίκευση στους τομείς Customer Experience, Digital Marketing και Java.

«Είμαι υπερήφανος για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η τράπεζα για να αντιμετωπίσει αφ΄ ενός το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, αλλά πιο σημαντικά να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, δημιουργώντας και βοηθώντας να δημιουργηθούν οι δεξιότητες που χρειάζεται μία μοντέρνα οικονομία» δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου.

«Σήμερα εγκαινιάσαμε το Project Future. Στοχεύουμε να έχουμε γύρω στους 1200 νέους οι οποίοι θα εκπαιδευτούν και απ΄ αυτούς ένα μεγάλο μέρος να βρουν δουλειά σε εταιρίες με τις οποίες θα συνεργαζόμαστε» είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπνευστών του προγράμματος, μετά από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης περισσότεροι από 300 νέοι πτυχιούχοι θα καταφέρουν να βρουν εργασία.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ενός έτους και αποτελείται από δύο κύκλους: Οκτώβριος 2018 και Μάρτιος 2019. Δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς είναι το Project Future να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, ώστε να υποστηρίζει ουσιαστικά και με συνέπεια τους νέους της χώρας.

Η κατάθεση αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 19 Οκτωβρίου, στην ιστοσελίδα www.projectfuture.gr.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top