Ένα βήμα πριν την πτώχευση η ιστορική εταιρεία «Βαράγκης»

Από τα σαλόνια στον Πτωχευτικό Κώδικα…

Ένα βήμα πριν την πτώχευση βρίσκεται η ιστορική εταιρεία Βαράγκης,  η οποία έχει επιπλώσει από τα πρώην Ανάκτορα στο Τατόι μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και τη Μεγάλη Βρετάνια. Οι μέτοχοι της εταιρείας ζήτησαν προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της και ψάχνουν νέο επενδυτή.

«Η οικογένεια η δική μας η οποία τρέχει και την εταιρεία αυτή τη στιγμή είναι υπερήφανη για την εταιρία. Εμείς δεν πουλάμε μετοχές. Κρατάμε το ποσοστό  μας ακέραιο» δήλωνε σε συνέντευξή του ο Θεμιστοκλής Βαράγκλης στις 7/9/1999. 

Η εμβληματική εταιρεία που μεσουράνησε στην αγορά του επίπλου και μπήκε σε όλα τα μεγάλα τζάκια χτύπησε χθες την πόρτα του Πρωτοδικείου, για να καταθέσει αίτηση στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα. 

Όπως διαπίστωσαν οι ορκωτοί ελεγκτές στις λογιστικές καταστάσεις της Βαράγκης βρίσκονται δάνεια πάνω από 11 εκατ. ευρώ (εφέ), τα οποία έχουν ρυθμιστεί. Όμως, η ζημία που εμφάνισε η εταιρεία πέρσι και η αύξηση των υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές δημιούργησαν ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον.

ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ... ΣΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ Ο ΒΑΡΑΓΚΗΣ 

Ο Δημήτρης Βαράγκης που αποτελεί την τέταρτη γενιά και στα χέρια του οποίου έχει περάσει πλέον η επιχείρηση, αναζήτησε την τύχη του εκτός Ελλάδας ιδρύοντας θυγατρικές στο Άμπου Ντάμπι, το Κατάρ και το Ομάν.

Στις δουλειές μάλιστα που ανέλαβαν ήταν η επίπλωση πολυτελών θαλαμηγών. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ   
Το 1894,  ο πρώτος Θεμιστοκλής Βαράγκης, Ανδριώτης στην καταγωγή και παιδί οκταμελούς οικογενείας, ήρθε στην Αθήνα για να βρει την τύχη του. 

Γίνεται μαραγκός και το 1900 ανοίγει μαζί με τον συνέταιρό του Δημήτρη Αθηναίο ένα εργαστήρι επίπλων 60 τετραγωνικών. 
Το 1917 η επιχείρηση μεγαλώνει και μεταφέρεται στο Βοτανικό. Από εκεί περνάει στη δεύτερη γενιά και μπαίνει σιγά σιγά σε όλα τα μεγάλα σαλόνια.

Μεταξύ αυτών το Κινγκ Τζωρτζ, το Ακροπόλ, το Ζόναρς και την Παλιά Βουλή.  

«Πρέπει να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία» δηλώνει για την ιστορική εταιρεία ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.  

Η λειτουργία της εταιρείας συνεχίζεται. Με τον κατάλληλο σχεδιασμό και τις ανάλογες επενδύσεις στοχεύει να ανακτήσει τη δυναμική της και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας. 

Ενδεικτικό πάντως είναι πως 4 στους 5 πολίτες πιστεύουν πως ο ιδιωτικός τομέας θα σπρώξει προς τα μπρος την αργοκίνητη ανάπτυξη, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top