Εκατοντάδες χιλιάδες χάνουν το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Η αλλαγή κριτηρίων αφήνει πολλούς εκτός

Εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της ΔΕΗ, που είχαν ενταχθεί στο Κοινωνικό  Τιμολόγιο το χάνουν. Σχεδόν τρεις στους  δέκα που πλήρωναν μειωμένο ρεύμα, μένουν έξω ενώ είναι πλέον αναγκασμένοι να πληρώνουν το ηλεκτρικό σχεδόν διπλό! 

«Τόσα χρόνια ήμουν στο ΚΟΤ αλλά απο φέτος επειδή είμαι φιλοξενούμενος στο ίδιο μου το σπίτι, με πετάει έξω απο το κοινωνικό τιμολόγιο. Τους περιμένω απο στιγμή σε στιγμή να έρθουν να μου κόψουν»  δηλώνει στο Star  ο Νίκος Μαμάκος  ο οποίος είναι άνεργος και , μένει στο Ωρωπό.

Μέχρι τώρα ήταν στο Κοινωνικό τιμολόγιο. Στη θέση του σύμφωνα με πληροφορίες είναι 230 με 250.000 πελάτες της ΔΕΗ, που μένουν φέτος εκτός Κοινωνικού τιμολογίου.

Ο κ. Μαμάκος μιλά για τη συνολική οφειλή του και αναστενάζει: «Το ποσό αυτό είναι μεγάλο, είναι 4.400 ευρώ . Κάθε μήνα δίναμε έδινα 50 ευρώ, με βοήθαγε η μητέρα μου με μια πολύ μικρή σύνταξη που παίρνει, παρόλα αυτό το ποσό ελαφρώς ανέβαινε».

Αναφέρεται στους τόκους και ιδρώνει: «Δηλαδή μπορεί να δεις και 120 ευρώ τόκο»! 

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΚΤΟΣ ΚΟΤ -  ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 42%

Η μεγάλη σφαγή για το  Κοινωνικό Τιμολόγιο έγινε τους τελευταίους μήνες

Απο τους 700.000 δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου, μέχρι πρότινος, το 35% έχασε την έκπτωση. Οι λογαριασμοί φούσκωσαν έως και 42%, με την αλλαγή των κριτηρίων. Απο τη μια μέρα στην άλλη πέταξαν εκτός όσους έχουν εισόδημα πάνω απο 9.000 ευρώ ή σπίτι με αντικειμενική αξία πάνω απο 120.000 ευρώ.

Και δεν είναι μόνον αυτό. Η ΔΕΗ άρχισε να κόβει το ρεύμα ακόμη και σε όσους απέμειναν στο κοινωνικό τιμολόγιο, αφού δεν ισχύει πια η ευνοϊκή αντιμετώπιση  για όσους είχαν οφειλή κάτω απο 1.000 ευρώ. 

 Όμως, προσοχή! Υπάρχουν και περιπτώσεις που έχασαν το κοινωνικό τιμολόγιο, γιατί δεν υπέβαλαν εκ νέου αίτηση. Η πλατφόρμα είναι ακόμη ανοικτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top