Το μεγαλύτερο χτύπημα του ΣΔΟΕ σε κύκλωμα «μαϊμού» προϊόντων!

Δείτε τις φωτογραφίες από τα υπερσύγχρονα μηχανήματα και τα κατασχεμένα

μηχανήματα και κατασχεμένα προϊόντα μαϊμού

Το σημαντικότερο ίσως , έως τώρα, πλήγμα στα κυκλώματα παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων  προϊόντων («μαϊμού») κατάφερε  το Σ.Δ.Ο.Ε.

Το χρονικό διάστημα από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου 2018,  κλιμάκια υπαλλήλων της  Επιχειρησιακής  Διεύθυνσης  Σ.Δ.Ο.Ε.  Αττικής,  σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στη Ρόδο, εντόπισαν – εκτός όλων των άλλων – ατομική επιχείρηση που αναπτύσσονταν σε τριώροφο κτίριο με επιπλέον επέκταση σε παράπλευρη αποθήκη και δραστηριοποιούνταν στην  παραγωγή – με υπερσύγχρονα μηχανήματα – και διάθεση προϊόντων που έφεραν πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού, καθώς επίσης και την παραγωγή πλαστών σημάτων. Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν σε τρία ακόμη καταστήματα και ένα αποθηκευτικό χώρο, όπου δραστηριοποιούνταν ο ελεγχόμενος και η σύζυγός του. 

Κατασχέθηκαν: 

-318.720 τεμάχια διαφόρων προϊόντων (ενδύματα, τσάντες κ.λ.π.), επί των οποίων θα τοποθετούνταν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών

-120.450 τεμάχια πλαστών σημάτων επώνυμων εταιρειών

-14.653 τεμάχια διαφόρων προϊόντων (ενδύματα, τσάντες κ.λ.π.), επί των οποίων είχαν ήδη τοποθετηθεί πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών (απομιμητικά προϊόντα)  

 -9 μηχανήματα  εκτύπωσης και επικόλλησης σημάτων (στάμπες)

 -5  μηχανήματα κοπής και ραφής σημάτων και σχεδίων. 

Συνελήφθη  ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και διαφεύγει τη σύλληψη η σύζυγός του.  Σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε ενώπιον του κου Εισαγγελέως.

Από την πώληση των απομιμητικών προϊόντων  θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος ίσο με το ποσό των 204.223  ευρώ (με βάση τις  αναγραφόμενες τιμές πώλησης σε αυτά). Επιπλέον, θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 990.536    ευρώ από τα λοιπά προϊόντα (ενδύματα, τσάντες κ.λ.π.) που δεν έφεραν κανένα σήμα ή στάμπα, δηλαδή συνολικό ποσό άνω του 1.194.759 ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται, με βάση τα κατασχεθέντα φορολογικά στοιχεία και εστιάζει στη διαπίστωση της νόμιμης εισαγωγής των προϊόντων από την Τουρκία και την καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Οι υπάλληλοι της Ε.Γ.  Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζουν  με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη  κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top