Οι Γερμανοί δουλεύουν έξι ώρες λιγότερο την εβδομάδα από τους Έλληνες

Ευρωπαϊκή πρωτιά της χώρας μας για το 2017

Έλληνες δουλειά Γερμανοί

Οι πλέον σκληρά εργαζόμενοι σ' όλη την Ευρώπη είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας.

Η χώρα μας καταλαμβάνει την πρωτιά ως προς τον μέσο όρο εργασίας ανά εβδομάδα, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Βούλγαροι και ακολουθούν οι Πολωνοί.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2017, οι Πολωνοί εργάστηκαν 39,4 ώρες εβδομαδιαίως και οι Βούλγαροι 40 ώρες εβδομαδιαίως. 

Οι Έλληνες από την πλευρά τους, αναδείχθηκαν πρωταθλητές με συνολικά 40,7 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως.

Από την άλλη, οι Γερμανοί περνούν λιγότερο χρόνο στη δουλειά τους σε σχέση με τους περισσότερους Ευρωπαίους εταίρους τους.

Τα στοιχεία, τα οποία προέρχονται από τη Eurostat, δόθηκαν στη δημοσιότητα, έπειτα από ερώτηση του Die Linke για τις ώρες εργασίας των Γερμανών πολιτών.  

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ;

Ότι οι Γερμανοί εργάστηκαν το προηγούμενο έτος 34,9 ώρες εβδομαδιαίως, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμάνθηκε στις 36,4 ώρες, καθώς και σε σχέση με πολλούς Νοτιο-Ευρωπαίους γείτονές τους. Η Ολλανδία (31,8 ώρες) και η Δανία (33,8 ώρες) είναι οι μοναδικές δύο άλλες χώρες της ΕΕ με λιγότερες ώρες εργασίας ανά εβδομάδα συγκριτικά με τη Γερμανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top