«Απόβαση» των επίλεκτων της εφορίας στη Μύκονο

Ρίχτηκαν στο κυνήγι της φοροδιαφυγής

Μύκονος φοροδιαφυγή

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, που θεωρούνται οι "επίλεκτοι" λόγω των εξειδικευμένων γνώσεών τους στους ελέγχους για φοροδιαφυγή, έφθασαν στις ακτές της Μυκόνου.

Το σχέδιο δράσης για τους 56 "επίλεκτους" έχει καταστρωθεί από την ΑΑΔΕ, προκειμένου να αποκαλυφθούν μέσα σε λιγότερο -ει δυνατόν- από ένα τετραήμερο, οι μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής στο νησί των ανέμων.

Δύο είναι οι τομείς με ιδιαίτερη βαρύτητα και οι οδηγίες που έχουν δοθεί για γίνει έλεγχος με διακριτικότητα αλλά και αποτελεσματικότητα.

Ο ένας  είναι οι παραλίες, όπου οι "επίλεκτοι" εμφανιζόμενοι ως τουρίστες με το μαγιό αν χρειασθεί, θα "σαρώσουν" όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις έκδοσης αποδείξεων ιδιαίτερα στις δημοφιλείς παραλίες όπου για ομπρέλα και ξαπλώστρα ακούγονται...αστρονομικά ποσά ακόμη και για χώρα που ποτέ δεν πέρασε από κρίση και μνημόνια.

Ο δεύτερος τομέας είναι οι σκανδαλώδεις και "άγνωστες στην Εφορία", περιπτώσεις ενοικίασης των VIP Van που αφήνουν τρελά μεροκάματα χωρίς να δηλώνεται στην Εφορία ούτε ευρώ.

Σαφώς και οι "επίλεκτοι" ελεγκτές δε θα αφήσουν σε χλωρό κλαρί... καταστήματα, επιχειρήσεις που θα βρεθούν στο διάβα τους... όπως έλεγε στέλεχος του ΥΠΟΙΚ αλλά και εκείνα για τα οποία υπάρχουν από ενδείξεις έως τεκμηριωμένη προϊστορία φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό είναι σαφείς οι εντολές που έχουν οι "επίλεκτοι" για ελέγχους σε ταμειακές μηχανές μαϊμού, όπως και σε POS που με το ENTER τα χρήματα από τη συναλλαγή έχουν μεταφερθεί αμέσως σε γειτονική χώρα (πχ Βουλγαρία) πριν ο πελάτης και η Εφορία ανοιγοκλείσουν τα μάτια τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top