Χρυσάφι η Airbnb: Με 130 ευρώ την ημέρα ενοικιάζονται μικρά διαμερίσματα

Καμπανάκι από Κομισιόν στη δημοφιλή πλατφόρμα για την τιμολογιακή πολιτική

Ακόμη και πάνω από 100 ευρώ την ημέρα μπορεί να βγάλουν τη θερινή περίοδο ιδιοκτήτες ακινήτων που τα ενοικιάζουν μέσω Airbnb.

Όπως αναφέρει στο STAR ο Φώτης Τζάνος, διαχειριστής ακινήτων στη δημοφιλή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ένα ακίνητο 65 τ.μ. στο Σύνταγμα ενοικιάζεται ακόμη και με 130 την ημέρα το καλοκαίρι!

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μέσος όρος τιμής για τον χειμώνα είναι αρκετά χαμηλότερα, στα 60 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Χρυσωρυχείο» για τους Αθηναίους η Airbnb

Στο μάτι του κυκλώνα τα ακίνητα Airbnb: Εφοριακοί κάνουν τους τουρίστες

Το Airbnb είναι αδιαμφισβήτητα η νέα τάση στον τουρισμό που σαρώνει και στην Ελλάδα. Ωστόσο, δε λείπουν και τα προβλήματα.

Όσοι το χρησιμοποιούν, πολλές φορές βλέπουν άλλη τιμή όταν κάνουν κλικ στο σπίτι της επιλογής τους και άλλη όταν κάνουν τελικά την κράτηση. ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για τουρίστας που έμειναν χωρίς μέρος διαμονής καθώς είχαν γίνει διπλές κρατήσεις για τα ίδια ακίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καμπανάκι για Airbnb από την Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πάντως, παρενέβη δυναμική στο θέμα της τιμής και έδωσε έναν μήνα διορία στην Airbnb για να αλλάξει την τιμολογιακή της πολιτική, ώστε να μη φαίνεται άλλη χρέωση… στη βιτρίνα και άλλη στο ταμείο.

Η πλατφόρμα ενοικιάσεων θα υποχρεωθεί να εμφανίζει, δηλαδή, κατά την αναζήτηση των καταλυμάτων την πλήρη τιμή που θα πληρώσει ο καταναλωτής και να μην αποφεύγει να αναφέρει χρεώσεις, όπως το κόστος καθαρισμού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top