Στήνει «δόκανο» η εφορία για τις δαπάνες με κάρτες που δηλώθηκαν!

Ποιοι κινδυνεύουν από τη διασταύρωση των ποσών με τις τράπεζες

επεξεργασία φορολογικής δήλωσης

"Δόκανο" σε φορολογούμενους για τους οποίους οι τράπεζες δεν απέστειλαν στοιχεία ηλεκτρονικών συναλλαγών για το 2017, ετοιμάζει η εφορία.

Ως γνωστόν, για το χτίσιμο του αφορολόγητου στις φετινές δηλώσεις οι πολίτες ήταν υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν το 10% - 20% των αγορών της περυσινής χρονιάς με κάρτα ή άλλο ηλεκτρονικό μέσο πληρωμών.

Οι τράπεζες απέστειλαν στην εφορία τα σχετικά δεδομένα, τα οποία προσυμπληρώθηκαν στο έντυπο Ε1 των φετινών δηλώσεων.

Ωστόσο, οι  κωδικοί αυτοί μπορούν να αναπροσαρμοστούν από τους φορολογούμενους, για περιπτώσεις που από λάθος του συστήματος δεν είχαν φορτωθεί οι αγορές τους με κάρτα.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός φορολογούμενων συμπλήρωσε τους σχετικούς κωδικούς 049 και  050, με «ψεύτικες» δαπάνες, για να κερδίσει την έκπτωση φόρου.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΑΔΕ ετοιμάζει στοχευμένους ελέγχους για να διασταυρώσει εάν όντως έχουν πραγματοποιηθεί οι συγκεκριμένες αγορές με ηλεκτρονικό τρόπο.

Θα καλέσει λοιπόν τους φορολογούμενους να αποδείξουν πως όντως πραγματοποίησαν τις δαπάνες τους, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν οι πολίτες με μηδενικές ή ελάχιστες δαπάνες, βάση των στοιχείων που απέστειλαν οι τράπεζες.

Κι αυτό διότι η πλειονότητα των συγκεκριμένων φορολογούμενων διόρθωσε χειροκίνητα το ύψος των δαπανών, για να πετύχει το αφορολόγητο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top