Οι αγορές… βρυχώνται: Η ιταλική κρίση εκτινάσσει στα ύψη τα ελληνικά ομόλογα

Απομακρύνεται η έξοδος στις αγορές

Η ιταλική κρίση εκτινάσσει στα ύψη τα ελληνικά ομόλογα

Τα ομόλογα του Νότου βρίσκονται στο «κόκκινο».

Το ιταλικό 10ετές, έφτασε στο 3,388%, καταγράφοντας μια αύξηση σχεδόν 21% από την προηγούμενη συνεδρίαση, το πορτογαλικό έφτασε στο 2,369% (+14,69%), το ισπανικό στο 1,662% (+8,91%). Το ελληνικό 10ετές στο 4,651%, καταγράφοντας άνοδο 3,30% από το κλείσιμο του επίσης υψηλού 4,479%. 

Μετά από τη θύελλα που προκάλεσε η υπόθεση της Folli Follie και την κρίση αξιοπιστίας στα «βαριά χαρτιά» της ελληνικής οικονομίας, η κρίση στην Ιταλία ανεβάζει τις τιμές των ελληνικών ομολόγων σε απαγορευτικά επίπεδα και βάζει «φρένο» στο σχεδιασμό μιας ακόμα έκδοσης ομολόγου εντός του Μαΐου, όπως προέβλεπε το βασικό σενάριο εργασίας.

* Η κρίση στην Ιταλία φέρνει... αναταράξεις στα ελληνικά ομόλογα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ, η απόδοση του 7ετούς ομολόγου, που λειτουργεί ως βαρόμετρο για την έκδοση του επόμενου, πιθανώς 3ετούς, ομολόγου, είχε πέσει σε απογοητευτικά επίπεδα νωρίς το πρωί.

Συγκεκριμένα, είχε υποχωρήσει στο 94,76 όταν προϋπόθεση για να βγει η επόμενη έκδοση είναι το 7ετές να φτάσει τουλάχιστον στο 99,5.  

* Η άνοδος των επιτοκίων απομακρύνει την έξοδο στις αγορές

Την ίδια ώρα και το spread του 10ετους ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού που αποτελεί μέτρο σύγκρισης, κινείται στις 421 μονάδες από τις 380 που ήταν στις 24 Μαΐου 2018.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top