Κομισιόν: Εντός στόχων η Ελλάδα, αλλά με μικρότερη ανάπτυξη

Η έκθεσή της για τις εαρινές προβλέψεις χαμηλώνει τον πήχη για τη χώρα μας- Νέα ενημέρωση 03-05-2018 21:03

Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται εντός στόχων αλλά θα πρέπει να κρατά χαμηλό καλάθι όπως φαίνεται από την έκθεση με τις εαρινές προβλέψεις που δημοσιοποίησε σήμερα η Κομισιόν.

Παράλληλα, η Κομισιόν εκτιμά ότι η ισχυρή ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα συνεχιστεί.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Επί τα χείρω αναθεωρεί η Κομισιόν τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2018 και 2019, συναρτώντας την με την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

Προβλέπει ωστόσο συνεχή αποκλιμάκωση της ανεργίας κάτω από το 20%  και του χρέους κάτω από το 170% του ΑΕΠ το 2019, και βλέπει επίτευξη των στόχων για 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα έτη, λαμβάνοντας ωστόσο τις μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο ως δεδομένες, προβλέποντας ότι η όποια υπεραπόδοση δεν μεταφέρεται αυτόματα στα επόμενα έτη.

Επιπλέον προειδοποιεί για τους κινδύνους στο γεωπολιτικό περιβάλλον αλλά και τις αποφάσεις του ΣΤΕ για τα μισθολογικά και εκτιμά ότι τα ελληνικά νοικοκυριά ενδέχεται να είναι περισσότερο οικονομικά εκτεθειμένα, ζητώντας γρήγορη εκκαθάριση των ληξιπόθεσμών του δημοσίου για την ενίσχυσή της ρευστότητας του.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Μοσκοβισί, βεβαιώνει ότι η χώρα είναι εντός τροχιάς για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα στις 21 Ιουνίου. 

 

Του Θάνου Αθανασίου, ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top