"Ξεφουσκώνει" το πλαστικό χρήμα, "φουντώνει" η φοροδιαφυγή

Οχτώ στις δέκα επιχειρήσεις έχουν εγκαταστήσει πλέον POS για συναλλαγές με πλαστικό χρήμα

Οχτώ στις δέκα επιχειρήσεις έχουν εγκαταστήσει πλέον POS για συναλλαγές με πλαστικό χρήμα. Όμως, ελλείψη ρευστότητας καταστηματάρχες και καταναλωτές έχουν καθιερώσει και πάλι το παζάρι.

Επειδή είναι πολύ δύσκολος ο τρόπος να το ζητήσουν πάντα χρησιμοποιούν την απόδειξη…Χωρίς απόδειξη τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε;

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις τοποθετούν POS. Όμως ο τζίρος μέσω πλαστικού χρήματος αντί να αυξάνεται, πέφτει. Οι επιχειρηματίες δεν κόβουν αποδείξεις με δόλωμα τις καλύτερες τιμές και η φοροδιαφυγή και πάλι γιγαντώνεται.

Αν και το 80% των επιχειρήσεων έχουν εγκαστήσει πλέον POS μόνο το 28% του τζίρου γίνεται με πλαστικό χρήμα.

Περισσότερα POS λιγότερες συναλλαγές

Το ενδιαφέρον είναι ότι τον Ιούλιο του 2017, POS είχε εγκαταστήσει το 65% των ΜμΕ, όμως το ποσοστό του τζίρου μέσω των καρτών ήταν υψηλότερο, στο 32,5%  όπως προκύπτει από την εξαμηνιαία έρευνα της Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων.  Στην έρευνα μάλιστα του Φεβρουαρίου του 2017, το αντίστοιχο ποσοστό τζίρου ήταν 33%.

Μας πληρώνουν και με μετρητά και με κάρτες…Είναι ανάλογα ποια ημερομηνία του μήνα θα έρθουν να ψωνίσουν. Αν έρθουν τότε που τους έχουν τελειώσει θα πληρώσουν με κάρτα. Αν έρθουν τότε που έχουν πληρωθεί θα πληρώσουν με μετρητά…

Μόνο ένας στους τέσσερις χρησιμοποιεί πιστωτική κάρτα  

Κάποιοι πελάτες επιλέγουν να πληρώνουν μόνο με μετρητά. Βέβαια υπάρχει κάποιος λόγος πίσω από αυτή την κίνηση. Θεωρούν δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας θα προβεί σε κάποια μείωση της τιμής επειδή έχει το κίνητρο να μην κόψει την απόδειξη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top