Πτώση 2% στον ρυθμό χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας

Συνεχίστηκε η πτώση (1,8%) του προηγούμενου μήνα

Πτώση 2% στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας

Στο  -2,0% από -1,8% τον προηγούμενο μήνα διαμορφώθηκε τον Μάρτιο του 2018 ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της οικονομίας. Η  μηνιαία καθαρή ροή ήταν αρνητική κατά 850 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1.141 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου των καταθέσεων διαμορφώθηκε σε 8,7% από 7,7% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 786 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 528 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο του 2018.

Τον  Μάρτιο του 2018 επίσης,  o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε σε -1,0% από -0,9% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 219 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 382 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Μάρτιο του 2018, ήταν θετική κατά 389 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 172 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 0,1% από 0,3% τον προηγούμενο μήνα.

 Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -0,2% από 0,1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 225 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 215 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε σε 4,6% από 2,6% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 164 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 43 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Τον  Μάρτιο του 2018, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 12 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 36 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους διαμορφώθηκε σε -0,8% από -0,3% τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top