Ψάχνουν αντίδοτο για τις κατασχέσεις μετά τη γενική κατακραυγή

Σε αδιέξοδο οι πολίτες που βλέπουν να εξανεμίζονται τα ποσά στους λογαριασμούς τους - Νέα ενημέρωση 22.07

Λύσεις οι οποίες θα δώσουν ανάσα στους φορολογούμενους που έχουν χρέη στο δημόσιο επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, απαντώντας σε σύσταση που έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, ανέφερε χαρακτηριστικά "πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις ώστε όσο υπάρχει συμμόρφωση να δίνεται και μία ανάσα".

Είναι πάντως πρόωρο  να πούμε ότι μπορεί κανείς να χαρεί από τώρα, αλλά οι κατασχέσεις από τα χρέη στο δημόσιο σύμφωνα με την έκθεση Ανεξάρτητης Αρχής έφτασαν τα 1,7 εκ. ευρώ,  σπάζοντας όλα τα ρεκόρ:  

Μία σκέψη που υπάρχει είναι σε όσους μπουν σε ρύθμιση και είναι συνεπείς,  εάν πληρώνουν κάθε μήνα τη δόση τους, να μην πραγματοποιείται η κατάσχεση ή  να μην τους κατάσχεται από τον λογαριασμό όλο το ποσό που υπερβαίνει τα 1.250 ευρώ- που είναι το όριο προστασίας στους λογαριασμούς. Θα κατάσχεται μόνο το ποσό που ισοδυναμεί στη μηνιαία δόση.

 Όμως όλα αυτά είναι προς το παρόν στα χαρτιά ενώ γεγονός είναι ότι συνολικά πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες έχουν οφειλές στην εφορία .

Σημασία έχει πάντως και…   πώς το βλέπει κανείς, αν πρόκειται για κατασχέσεις ή για…  «αφαίρεση χρημάτων» όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, ενώ παρόμοια στο νόημά της δήλωσε έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης!    

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top