Σύρραξη διοίκησης ΔΕΗ – ΓΕΝΟΠ για το ημερήσιο επίδομα σίτισης

ΓΕΝΟΠ: Κινητοποιούμαστε για την ιδιωτικοποίηση και όχι για το τροφείο

Το περίφημο τροφείο,  το επίδομα δηλαδή των 6 ευρώ την ημέρα για σίτιση των 11 χιλιάδων υπαλλήλων της ΔΕΗ,  απειλεί να τινάξει στον αέρα την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας σε μία κρίσιμη στιγμή για την εταιρία και λίγο πριν την πώληση λιγνιτικών μονάδων.

Το επίδομα, το οποίο είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, δόθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 και προβλεπόταν στη συλλογική σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση.  Όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση συμφωνούσε με την χορήγησή του. Τώρα όμως  η νυν διοίκηση αποφάσισε να το κόψει,  με αποτέλεσμα η νέα συλλογική σύμβαση να παραμένει στον αέρα.

«Οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να δώσουν την μητέρα των μαχών σε σχέση με το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Αρκαδία καμία απολύτως σχέση δεν έχει η συλλογική σύμβαση με τις επικείμενες κινητοποιήσεις» δηλώνει ο Γιώργος Αδαμίδης, ο  Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Σε μία προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση,  όσον αφορά τουλάχιστον στο τροφείο, η διοίκηση προτείνει τώρα να δοθεί μόνο σε εργαζόμενους που λαμβάνουν κάτω από 1. 500 ευρώ, οι οποίοι μάλιστα ανέρχονται σε μόλις 300 άτομα καθώς οι υπόλοιποι από τους 11.000 λαμβάνουν υψηλότερους μισθούς

«Άλλες εποχές,  άλλα μας έλεγαν και τώρα προσπαθούν να ξεπουλήσουν τις 3 καλύτερες μονάδες που υπάρχουν στην χώρα μας» υποστηρίζει επίσης ο Κώστας Μανιάτης,  πρόεδρος της  Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top