Πληρώνουν (και) μέσω κινητών τηλεφώνων πλέον οι Έλληνες

4 στους 10 χρησιμοποιούν smartphone ή tablet για την αποστολή ή αποδοχή χρημάτων

Πληρώνουν μέσω κινητών τηλεφώνων πλέον οι Έλληνες

Το 78% των Ελλήνων πλέον χρησιμοποιούν τις φορητές τους συσκευές για να παρακολουθούν τα οικονομικά τους, να ελέγχουν το υπόλοιπό τους online ή μέσω τραπεζικών εφαρμογών. 

Η Visa παρουσίασε τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας Digital Payments που έγινε σε 22 χώρες, αντικείμενο της οποίας ήταν η μελέτη της συμπεριφοράς του καταναλωτή απέναντι στις ψηφιακές πληρωμές, ανέπαφες συναλλαγές, το online shopping και την ασφάλεια.

Δείτε τι έδειξε η έρευνα:

- Περίπου το 60% των Ελλήνων ελέγχουν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους ή έχουν πρόσβαση σε άλλες τραπεζικές υπηρεσίες μέσω κάποιας εφαρμογής στο κινητό τους, ποσοστό το οποίο σημείωσε μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια.

- Οι καταναλωτές αισθάνονται περισσότερο άνετοι να πραγματοποιούν συναλλαγές με το κινητό τους, μένοντας πιο μακριά από το PC ή το laptop τους (48%). Το αντίστοιχο ποσοστό που αφορά στους Έλληνες καταναλωτές ξεπερνά τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο και ανέρχεται στο 64%.

- Το 42% των Ελλήνων καταναλωτών χρησιμοποιούν smartphone ή tablet για την αποστολή ή αποδοχή χρημάτων από φίλους ή οικογένεια.

Το 93% των Ελλήνων καταναλωτών  αναμένεται μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να πραγματοποιεί πληρωμές μέσω κάποιας φορητής συσκευής.

Οι Millennials (σ.σ.: ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει όσους ενηλικιώθηκαν κοντά στην αλλαγή της χιλιετίας, το 2000) είναι πιο πιθανό να κάνουν πληρωμές μέσω φορητών συσκευών στα επόμενα τρία χρόνια σε ποσοστό 95%. Στην Ελλάδα, το 67% των Millennials και το 68% των υπόλοιπων ηλικιών θεωρούν την ασφάλεια ως τον πιο σημαντικό παράγοντα στη χρήση φορητών συσκευών για πληρωμές. Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές χρησιμοποιούν φορητή συσκευή με μέσο όρο συναλλαγών 9 ευρώ σε φυσικά καταστήματα και 38 ευρώ online.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top