Απεξάρτηση της Τράπεζας Πειραιώς από τον ELA μέχρι τα τέλη του 2018

Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου στο CNBC

Απεξάρτηση της Τράπεζας  Πειραιώς από τον ELA

Την εκτίμηση ότι η Τράπεζα  Πειραιώς θα απεξαρτηθεί πλήρως από τον δανεισμό του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA) μέχρι τα τέλη του 2018, εξέφρασε μιλώντας στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου.

«Έχουμε αυξήσει σημαντικά τις καταθέσεις μας. Είμαστε πάνω από το επίπεδο του 2016. Μειώσαμε την έκτακτη ενίσχυση ρευστότητας που λαμβάνουν οι τράπεζες από την ΕΚΤ και προσβλέπουμε στο να τη μηδενίσουμε έως το τέλος του 2018», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεγάλου. Ο ίδιος εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι το 2018 αναμένεται να είναι «ένα καλό έτος».

«Περιμένω ανάπτυξη 2% του ΑΕΠ, περιμένω η ρευστότητα να αυξηθεί και η έκτακτη στήριξη ρευστότητας να μειωθεί σημαντικά και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κερδοφορία των τραπεζών», δήλωσε ο κ. Μεγάλου.

Όπως σημείωσε το CNBC, η ελληνική οικονομία εμφάνισε τρία συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης φέτος και σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,3% σε ετήσια βάση το γ' τρίμηνο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top