Moody’s: Υποβάθμισε τη Βρετανία

Αντιδράσεις από το Λονδίνο

Σε Aa2 από Aa1 υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου η Moody's, επαναφέροντας το σταθερό outlook (από αρνητικό). 

Ο οίκος σημειώνει ότι τα δημόσια οικονομικά της Βρετανίας έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, με τα σχέδια δημοσιονομικής σύγκλισης της κυβέρνησης να τίθενται εν αμφιβόλω τη στιγμή που το χρέος αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. 

Οι δημοσιονομικές πιέσεις αναμένεται να αυξηθούν λόγω και της επιδείνωσης της οικονομικής ισχύος της Βρετανίας που αναμένεται να προκύψει ως αποτέλεσμα του τρόπου αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ολοένα και φανερότερες προκλήσεις πολιτικής λόγω της πολυπλοκότητας των διαπραγματεύσεων για το Brexit και των εγχώριων πολιτικών συσχετισμών. 

Η ανακοίνωση της Βρετανικής κυβέρνησης

Η Τερέζα Μέι σε ομιλία της από τη Φλωρεντία αναφέρθηκε στην επιθυμία της για μια μεταβατική περίοδο διάρκειας περίπου δύο ετών μετά το Brexit.

«Οι εκτιμήσεις οι οποίες γίνονται σχετικά με το Brexit σε αυτό το έγγραφο είναι ξεπερασμένες», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Η πρωθυπουργός μόλις περιέγραψε ένα φιλόδοξο όραμα για τη μελλοντική σχέση της Μ. Βρετανίας με την ΕΕ, καθιστώντας σαφές ότι και οι δύο πλευρές θα επωφεληθούν από μια νέα και μοναδική σχέση», ανέφερε η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

«Καταφέραμε ουσιαστική πρόοδο στη μείωση του ελλείμματος ενώ ταυτόχρονα βρήκαμε επιπλέον κεφάλαια για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κοινωνική πρόνοια. Δεν εφησυχάζουμε για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας αλλά είμαστε αισιόδοξοι για το λαμπρό μας μέλλον», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top