Στο τραπέζι οι περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων από την τρόικα!

«Αγκάθι» η ραγδαία αύξηση των οφειλών στο Δημόσιο

Σε δύο σημαντικές εξελίξεις στην οικονομία αναφέρθηκε ο οικονομικός συντάκτης του Star Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα:

Τον Ιούλιο αυξήθηκαν και πάλι τα ληξιπρόθεσμα, ενώ η άφιξη της Τρόικα βάζει στο μικροσκόπιο τον εξορθολογισμό αλλά και τις περικοπές επιδομάτων.

Όπως επισήμανε ο Γ. Παππούς ο Jeroen Dijsselbloem επιστρέφει στην Αθήνα στις 25  Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη  έπιασαν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια.  

Πρώτο αγκάθι στο νέο γύρο διαβουλεύσεων με τους θεσμούς είναι οι οφειλές των φορολογουμένων στην εφορία, οι οποίες για στο διάστημα  Ιανουάριος- Ιούλιος 2017 έφτασαν τα 7,483 δις ευρώ, ενώ μόνο τον Ιούλιο αυξήθηκαν τα «φέσια» στο Δημόσιο κατά 2 δις ευρώ!

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι νέοι οφειλέτες ανέρχονται στον αριθμό των 172.704 ενώ οι νέες κατασχέσεις έφτασαν τις 20.315.      

Δεύτερο αγκάθι είναι τα κοινωνικά επιδόματα (οικογενειακά, αναπηρικά, φοιτητικά) για τα οποία αναζητούνται 100 εκ. ευρώ για την  χρηματοδότησή τους,  αλλιώς απειλούνται με «ψαλίδι», αν δεν μειωθεί η…  «ψαλίδα» μεταξύ των επιδομάτων για κάθε παιδί.  Οι θεσμοί ζητούν συγκεκριμένα να μειωθεί η μεταξύ τους διαφορά αλλιώς βάζουν ζήτημα θεσμοθέτησης πιο αυστηρών  εισοδηματικών κριτηρίων.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top