Εξώδικα στους κακοπληρωτές από τον «Εισπράκτορα» της ΔΕΗ

Σύμφωνα με την προκήρυξη ο «Σύμβουλος» που θα προσληφθεί από τη ΔΕΗ θα αμείβεται από τα ποσά που θα εισπράττει από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Στενεύουν τα περιθώρια για τους οφειλέτες στη ΔΕΗ. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει η επιλογή του συμβούλου, ο οποίος θα αναλάβει να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές , ενώ θα μπορεί να κινείται και δικαστικά μετά από άδεια της επιχείρησης.

Με εξώδικα και  τηλεφωνήματα θα ενημερώνει η εισπρακτική, τους καταναλωτές της  ΔΕΗ οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ακόμα, η εταιρεία «Σύμβουλος»  θα στέλνει ειδοποιητήρια και οι οφειλέτες θα έχουν δύο μήνες περιθώριο για να συμμορφωθούν.

Η εταιρεία θα κάνει προτάσεις ώστε να διευθετηθούν τα χρέη. Αν δεν πετύχει όμως  η εξωδικαστική διαδικασία, τότε θα μπορεί να διεκδικεί δικαστικά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αφού πρώτα πάρει έγκριση από τη ΔΕΗ.

«Όλα θα εξαρτηθούν από τον τρόπο ρυθμίσεων, δηλαδή τον αριθμό των δόσεων και κατά πόσον θα είναι ρεαλιστικές. Όλο αυτό θα μπορούσε σίγουρα να ευνοήσει τους οφειλέτες αρκεί να υπάρχει έλεγχος ως προς το κομμάτι της επικοινωνίας και ως προς το κατά πόσον οι ρυθμίσεις αυτές λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας» εξηγεί ο δικηγόρος, Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Σύμφωνα με την προκήρυξη ο «Σύμβουλος» που θα προσληφθεί από τη ΔΕΗ θα αμείβεται από τα ποσά που θα εισπράττει από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η ανάθεση του συμβούλου  που θα αναλάβει τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σύμφωνα με τη ΔΕΗ, αναμένεται να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top